Amning: Sådan kan du som partner støtte og hjælpe

Som partner er din indstilling til amning og din støtte vigtig, for at amningen lykkes. Få 6 råd til, hvordan du kan forberede dig godt på det ammeforløb, der venter, og hvordan du bedst hjælper, når det går løs.

Hvorfor er det vigtigt at støtte amningen som partner?

Al erfaring viser, at jo mere en partner støtter den nybagte mor, des længere tid ammer hun. Som partner har du derfor en vigtig rolle i, at amningen kommer godt fra start. Det kræver energi og tålmodighed at få amningen i gang. Som kvinde kan man opleve at skulle amme 12-18 gange i døgnet de første dage, hvilket gør, at der ikke er tid eller overskud til ret meget andet. Indstil dig derfor på at bakke op det bedste, du kan.

Man kan let komme til at føle sig degraderet til praktisk håndlanger, og det kan være enormt frustrerende, at man som partner ikke kan byde mere ind og tage over, hvis der opstår problemer med amningen. Det er nu engang sådan, naturen er indrettet.  At være den, der kommer med mad og drikke, stabler puderne godt op om din ammende partner og i en periode tager den største tørn med de praktiske opgaver i hjemmet, er mindst lige så vigtig. Se amningen som et fælles projekt, hvor rollerne er skarpt delt op, men dog afhængige af hinanden.

Hvordan kan du og din partner forberede jer på amningen?

Allerede inden fødslen kan I forventningsafstemme og tage stilling til, hvordan I forestiller jer de første dage og uger skal forløbe. Det er som nævnt et fuldtidsjob at få en amning i gang, og din støtte øger sandsynligheden for, at det vil lykkes.

6 råd: Sådan kan du støtte og hjælpe

Jordemødrene Anna Neel Forchhammer og Anne Due Barslund

Jordemødrene Anna Neel Forchhammer og Anne Due Barslund har begge en fortid på Herlev Hospitals fødegang. I dag driver de sammen ‘Jordemodertid’, som tilbyder en bred vifte af hjælp til gravide og nybagte forældre, blandt andet fødselsforberedelse og amme-konsultationer.

Log ind for at gemme artikler

Du skal logge ind eller oprette en profil for at kunne gemme artikler.

Log ind

Log ind med din profil for at se gemte artikler, ansøge om babypakker og bruge Huskelisten.

Glemt password?

Angiv din e-mail adresse for at få tilsendt et nyt password.

Vælg nyt kodeord

Du er logget ind med et midlertidigt kodeord og skal derfor vælge et nyt kodeord.