Om engodstart.dk

Engodstart.dk er lavet i et samarbejde mellem Egmont Fonden og Mødrehjælpen. Sammen vil vi hjælpe gravide og småbørnsfamilier med at få en god start som familie. Engodstart.dk er udviklet til og med gravide og småbørnsforældre, og indholdet er kvalificeret af sundhedsplejersker, jordemødre, læger, socialrådgivere, psykologer, jurister og andre fagprofessionelle bidragsydere.

Indhold produceret af fagpersoner

Artikler, videoer og podcasts er produceret af professionelle rådgivere fra Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning, Holdepunkt, og af eksterne samarbejdspartnere. Artiklerne er skrevet med udgangspunkt i de tanker, overvejelser og bekymringer, vi ved, at mange gravide og småbørnsforældre har.

Som gravid og nybagt forælder er der mange vigtige begivenheder, man skal huske på. Derfor har vi lavet en huskeliste, som du kan tilmelde dig. Her kan du se vigtige aftaler og mærkedage – og på den måde få hjælp til at huske på for eksempel jordemoderkonsultationer, lægebesøg og opskrivning til dagtilbud.

Du kan også ansøge om at modtage en gratis babypakke. Det er en håndsrækning til familier, der har brug for ekstra hjælp. Der findes to forskellige babypakker: Én, der passer til børn i alderen 0-3 mdr., og én der passer til børn i alderen 4 mdr.-3 år.

På engodstart.dk kan du også finde information om Mødrehjælpens rådgivningstilbud og frivillige aktiviteter i vores lokalforeninger.

Engodstart.dk er en del af Egmont Fondens og Mødrehjælpens partnerskab 1000 Dage, som skal sikre, at alle børn lige fra fødslen trives og får alsidige muligheder for at lære og udvikle sig.

Tak til vores virksomhedspartnere

Mødrehjælpen uddeler babypakker i samarbejde og med støtte fra Egmont Fonden. Indholdet i babypakkerne er doneret af en række virksomheder, vi arbejder sammen med om at hjælpe de børn og familier, der har mest brug for det. Tak til alle vores virksomhedssamarbejdspartnere for støtte og opbakning til børnefamilier i Danmark.

Indholdet på engodstart.dk er uafhængigt af økonomiske interesser.

Herunder kan du læse om vores partnere.

bObles

bObles er en dansk virksomhed, der udvikler multifunktionelle tumlemøbler i et enkelt og kvalitetsbevidst design. Hos bObles handler det om nærvær, bevægeglæde og motorisk udvikling gennem leg. Derfor har bObles i samarbejde med Mødrehjælpen udviklet serien bObles Hjerter. Vi har nemlig en fælles vision om at give alle børn i Danmark en god start på livet.

BabyDan

BabyDan er en dansk virksomhed, der udvikler, producerer og sælger sikkerhedsudstyr til børn i alderen 0-3 år. BabyDan har udviklet det allerførste sikkerhedsgitter, der er testet og godkendt af testinstitutter i Europa, men de udvikler og producerer også små sikkerhedsprodukter til hjemmet. Alle sikkerhedsting er fri for skadelige stoffer, og der er ingen smådele, som kan tages i munden med fare for, at dit barn sluger dem eller får dem galt i halsen. BabyDan er stolte af at være med til at give børn i Danmark en god start på livet ved at støtte babypakkerne til sårbare børnefamilier samt give en et økonomisk bidrag ved salg af sikkerhedsgitrene Guard me, Danamic og FlexiFit.

Jollyroom

Jollyroom blev etableret i 2010 og er Nordens største børne- og babybutik på nettet. Jollyroom har alt til børn fra 0 til 12 år samt et stort udvalg til gravide. Det er vigtigt for Jollyroom at tage samfundsmæssigt ansvar, og visionen er, at virksomheden skal drives på en måde, der både er økonomisk, social og miljømæssig holdbar. Derfor vil Jollyroom gerne bidrage til Mødrehjælpens arbejde for at give alle børn i Danmark en god start på livet.

Coolrunner

Coolrunner arbejder for at finde den hurtigste og billigste måde at levere pakkepost på både til private og virksomheder, hvor der er fuld kontrol over alle forsendelser fra start til slut.  CoolRunner har nu fået den enestående mulighed at være med til skabe de bedste rammer for børns trivsel og udvikling i de første tre år af deres liv. Sammen med Mødrehjælpen samarbejder CoolRunner om at dele babypakker ud til gravide og børnefamilier i Danmark.

Coolrunner sætter en stor ære i at være med til at sørge for disse familiers gode start ved at være eksperterne på fragtløsningen. Men de kan ikke løse det selv. CoolRunner er Danmarks stærkeste logistik-netværk, derfor har de allieret sig med samarbejdspartnere Bring, UBD og Nordjyske Distribution. . I fælles flok vil de løfte opgaven med at få uddelt babypakkerne, så de kommer sikkert og trygt frem til dem, der har mest brug for det.

Forlaget Carlsen

Forlaget Carlsen er Danmarks største børnebogsforlag og udgiver både de klassiske fortællinger om Rasmus Klump og Peter Pedal samt de berømte Pixi®-bøger. Forlaget tager en aktiv del i debatten om børne- og ungdomskultur i Danmark og vil gerne være med til at sætte fokus på, at der gennem højtlæsningen kan opstå et helt særligt rum mellem voksen og barn, hvor den nære relation og tilknytning dyrkes. Forlaget Carlsen tror på, at læsning både er vejen til underholdning og til at se verden på nye måder, og de ved, at bøger kan være med til at udvikle dit barns sprog og fantasi.

ANGULUS

ANGULUS blev grundlagt i 1904 og er stadig en familieejet virksomhed, der producerer kvalitetssko til hele familien. ANGULUS sko og støvler er kendt for den fine pasform, kvalitet og design, og alle designs bliver lavet i Danmark af talentfulde designere. Angulus støtter engodstart.dk ved salg af kanvasnet i deres butikker. Nettet koster 50 kr. og beløbet går udbeståret til engodstart.dk.

”Det varmer vores hjerter her hos ANGULUS, at vi med vores nye kanvasnet kan være med til at støtte op om Mødrehjælpens arbejde og den digitale platform engodstart.dk, der hjælper gravide og småbørnsforældre med at få en god og tryg start på livet med en lille ny og som familie.”
Maria Dalsager, Head of Design ANGULUS Kids

Angulus kanvasnet

Sille & Palle

Sille & Palle komponerer, indspiller og producerer musik for blandt andet de mindste. Duoen har spillet sammen i 29 år og giver ca. 100 koncerter årligt i ind- og udland for både børn og voksne. De brænder for at give musikken videre til børnene og tror på, at at små ører ikke behøver musikalsk barnemad. Sille & Palle har givet et postkort med en QR-kode til deres populære børnesang Hop og Hop til babypakkerne, der uddeles til sårbare familier.

 

Rie Neuchs

Rie Neuchs har bidraget til engodstart.dk ved at fotografere mange af de familier, du kan se på siden. Rie er professionel fotograf gennem mange år og tilbyder en bred vifte af fotografiske løsninger. “Helst billeder med mennesker”, siger hun, dem kan hun nemlig godt lide – portrætter, reportage og brandingkampagner for organisationer og virksomheder, er det, hun gør sig mest i.

Din virksomhed kan også støtte med uddeling af babypakker

Skal din virksomhed eller organisation gå forrest i arbejdet for, at alle børn i Danmark får en god start på livet? Læs mere om mulighederne for at støtte Mødrehjælpens uddeling af babypakker her:

Log ind

Log ind med din profil for at se gemte artikler, ansøge om babypakker og bruge Huskelisten.

Glemt password?

Angiv din e-mail adresse for at få tilsendt et nyt password.

Vælg nyt kodeord

Du er logget ind med et midlertidigt kodeord og skal derfor vælge et nyt kodeord.