Er du gravid og bange for at miste dit ufødte barn?

Går du rundt med en frygt for at miste dit ufødte barn? Eller er du bange for at fortælle om din graviditet til andre, hvis noget skulle gå galt? Her kan du læse gode råd til, hvordan du kan prøve at slippe bekymringerne og knytte en følelsesmæssig relation til dit ufødte barn.

Mange gravide oplever bekymringer i graviditeten

Er alt som det skal være? Vil noget gå galt? Er barnet sundt og raskt? Vil jeg miste barnet?

Tanker som disse kan medføre, at det kan være svært at glæde sig over graviditeten og forestille sig det lille barn i maven. Tankerne kan måske opleves som konstante bekymringer om barnets tilstand og helbred. Bekymringerne kan blokere for, at du tør åbne dig op for dit ufødte barn.

Nederst på siden kan du læse 5 gode råd om, hvordan du på trods af bekymringer, kan styrke din relation til dit barn i maven.

Video: Den tidlige forældre-barn relation

I videoen kan du høre psykolog og jordemoder Anna-Katherine Højland fortælle mere om den tidlige forældre-barn relation. Videoen er en del af et forløbet om Familiedannelse.

5 råd til hvordan du kan styrke relationen til barnet i maven

Vicechefjordemoder Hlin Mogensdottir og koordinerende jordemoder Gitte Cosnett

Vicechefjordemoder Hlin Mogensdottir og koordinerende jordemoder Gitte Cosnett arbejder begge til dagligt på Center for Sårbare Gravide og Barslende på Rigshospitalet i København.

Hlin Mogensdottir er uddannet jordemoder og cand. mag i psykologi og sundhedsfremme og sundhedsstrategi og arbejder som vicechefjordemoder i Center for Sårbare gravide og barslende og Efterfødselsklinikken på Rigshospitalet. Hlin har i mange år arbejdet med sårbare gravide og har ved siden af sin vicechefjordemoderstilling forskellige konsulentopgaver vedr. bl.a. tidlig indsats og fødselsdepression.

Gitte Cosnett blev uddannet som jordemoder i 2002, og har været tilknyttet sårbare gravide i 13 år og siddet som koordinerende jordemoder i sårbar team på Rigshospitalet i knap 3 år. Herudover har hun gennemgået en 1-årig psykologisk videreuddannelse i perinatal psykologi og psykiatri for sundhedsprofessionelle ved Familieprojektet.

 

Log ind for at gemme artikler

Du skal logge ind eller oprette en profil for at kunne gemme artikler.

Log ind

Log ind med din profil for at se gemte artikler, ansøge om babypakker og bruge Huskelisten.

Glemt password?

Angiv din e-mail adresse for at få tilsendt et nyt password.

Vælg nyt kodeord

Du er logget ind med et midlertidigt kodeord og skal derfor vælge et nyt kodeord.