Aktiviteter for fædre på barsel

Bleskift, putning, spisetid, bleskift ... Du vil hurtigt opdage, at der er nok at se til, når barselslivet ruller derudad. Alligevel kan det være rart – og en sund adspredelse – at lave aktiviteter sammen med dit barn uden for hjemmets fire vægge. Vi har derfor samlet inspiration til aktiviteter og fællesskaber for fædre på barsel.

Far for livet – overblik over aktiviteter i hele landet

www.farforlivet.dk kan du finde et stort udvalg af far/barn aktiviteter rundt omkring i landet. Her finder du alt fra barselsbold og krea-workshops til rytmik og skattejagt. Du kan både søge på postnummer og dit barns alder. Du kan også holde dig opdateret på facebookgruppen Far for livet, som dagligt opdateres med nyheder og tilbud til far og barn.

Fars legestue

Fars legestue er et uforpligtende tilbud til alle fædre med børn i alderen 0-5 år. Her kan du komme med dit barn og lege og være sammen med andre fædre. Ofte vil der være en sundhedsplejerske til stede, som du kan stille de spørgsmål, du måtte have. Fars legestue tilbydes flere forskellige steder i landet – find den nærmeste legestue her!

Fædregrupper

Muligheden for at mødes med andre fædre i arrangerede grupper er stadig begrænset sammenlignet med mødres muligheder. Men fædregrupperne er der, og der kommer flere og flere til ude i kommunerne. Her har fædre og deres børn mulighed for at mødes og dele erfaringer og oplevelser, tage på udflugter sammen og være en del af et fællesskab. Spørg din sundhedsplejerske om muligheden for at komme i en fædregruppe i din kommune.

Familiecafé i Mødrehjælpens lokalforeninger

Mødrehjælpens lokalforeninger arrangerer forskellige aktiviteter for mødre, fædre og børnefamilier i lokalområdet. I Familiecaféen møder du andre småbørnsforældre, og der vil være forskellige aktiviteter, der har fokus på dit barns udvikling og tilknytningen mellem dig og dit barn, for eksempel babymassage eller babysang og-musik.

Babyrytmik for far og barn

Babyrytmik stimulerer både barnets sanser og motorik, men det er allermest en hyggelig stund med masser af musik, leg og bevægelse sammen med andre fædre og deres børn. Foreningen apa tilbyder forskellige babyrytmikhold for fædre på barsel. Du kan eventuelt også tjekke den lokale musikskole eller idrætsforening ud.

Babysvømning

Svømning er måske så meget sagt, men en tur i et varmtvandsbassin er sundt, sjovt og dejligt for både far og barn. Her kommer I tæt på hinanden og laver små øvelser og lege i vandet sammen med andre børn og forældre. Du kan gå til babysvømning med dit barn, når det vejer 4 kg, og navlesnoren er lægt. Tjek din lokale svømmehal for svømmehold for far og barn.

Flere aktiviteter for far på barsel

Børn i byen giver god inspiration til fællesskaber for fædre på barsel i hhv. København og Aarhus. Du kan også undersøge, om der findes en lokal Facebook-gruppe for fædre på barsel i dit lokalområde. En mulighed er også, at du selv opretter en gruppe og derigennem skaber et netværk af fædre, der er i samme båd som dig.

LÆS OGSÅ: 6 gode podcasts til far

 

 

Mødrehjælpen

Mødrehjælpen er en socialhumanitær organisation, der rådgiver og støtter gravide og børnefamilier.

Mødrehjælpen består af både professionel rådgivning og en politisk fortalerindsats, som er organiseret i Fonden Mødrehjælpen, samt en frivillig indsats forankret i Mødrehjælpens lokalforeninger og butikker.

Log ind for at gemme artikler

Du skal logge ind eller oprette en profil for at kunne gemme artikler.

Log ind

Log ind med din profil for at se gemte artikler, ansøge om babypakker og bruge Huskelisten.

Glemt password?

Angiv din e-mail adresse for at få tilsendt et nyt password.

Vælg nyt kodeord

Du er logget ind med et midlertidigt kodeord og skal derfor vælge et nyt kodeord.