Tryg Amning – podcast fra Læger Formidler

De to læger, Laura og Azadeh, fortæller i podcastserien Tryg Amning, hvordan du kommer godt i gang med amning. Hør også deres svar på nogle af de hyppigste spørgsmål, som kommende og nybagte forældre har til amning.

Introduktion

I podcastserien Tryg Amning møder du:

  • Læge Laura Kverneland, mor til to og en af medstifterne af foreningen Læger Formidler.
  • Læge Azadeh Housmand-Øregaard, ph.d. og mor til tre. Azadeh er desuden IBLCE certificeret ammekonsulent og står bag instagramprofilen Maelkevejen.nu, hvor hun deler faglig viden om amning.

Lyt til afsnittet ”Introduktion” fra podcastserien Tryg Amning produceret af Læger Formidler.

En god start på amning

I dette afsnit taler lægerne Laura og Azadeh om de overvejelser, du kan gøre dig, inden du beslutter dig for, om du har lyst til at amme dit barn. De understreger, at der ikke er noget at skamme sige over, hvis man fravælger eller dropper amning – det er op til dig og din partner at beslutte. Men vælger du at amme, kan du i dette afsnit få gode råd til, hvordan du kan etablere et godt ammeforløb.

Lyt til afsnittet ”En god start” fra podcastserien Tryg Amning produceret af Læger Formidler.

Spørgsmål og svar om opstart af amning

I dette afsnit besvarer Laura og Azadeh nogle af de spørgsmål, man som forældre kan have i forbindelse med amning. Det kan både være i forbindelse med opstart af amning eller hvis amningen går i hårdknude. Hvor lang tid skal man amme? Hvornår kan ammebrikker være en hjælp? Hvad med brug af sut?

Lyt til afsnittet ”Bonus: Q&A om opstart af amning ” fra podcastserien Tryg Amning produceret af Læger Formidler.

Sår og smerter ved amning

Nogle mødre får sår på brystvorterne og oplever smerter ved amning, og dette er en hyppig årsag til ammestop. Det kan også svært for partneren at se til på sidelinjen. I dette afsnit forklarer lægerne Laura og Azadeh, hvilke årsager der kan være til sår og smerter og hvilke muligheder, der er for hjælp, så man kan forsætte med amning.

Lyt til afsnittet ”Sår og smerter” fra podcastserien Tryg Amning produceret af Læger Formidler.

For lidt og for meget mælk

Langt de fleste kvinder producerer mere modermælk, end deres barn kan spise. Men næsten alle der ammer bekymrer sig alligevel, om der nu er nok mælk til baby. Omvendt kan for meget mælk også være belastende, og man kan få at vide, at det er et luksusproblem.  I dette afsnit fortæller lægerne Laura og Azadeh, hvad du skal lægge mærke til, hvis du er bekymret for, om du har for lidt mælk, og hvad du kan gøre for at stimulere mælkeproduktionen. Til sidst i afsnittet er der råd at hente til dig, der har en overproduktion af mælk.

Lyt til afsnittet ”For lidt og for meget mælk” fra podcastserien Tryg Amning produceret af Læger Formidler.

Læger Formidler og Maelkevejen.nu

Læger Formidler er en frivillig forening, der er grundlagt og drevet af læger, som ønsker at udbrede større forståelse omkring sygdom og sundhed. Læger Formidler udgiver podcasts, videoer og blogindlæg om sundhedsfaglige emner og myter.

I podcasten medvirker læge, ph.d. og IBCLC ammekonsulent, Azadeh Housmand-Øregaard, der står bag instagramprofilen og hjemmesiden Maelkevejen.nu.

Log ind for at gemme artikler

Du skal logge ind eller oprette en profil for at kunne gemme artikler.

Log ind

Log ind med din profil for at se gemte artikler, ansøge om babypakker og bruge Huskelisten.

Glemt password?

Angiv din e-mail adresse for at få tilsendt et nyt password.

Vælg nyt kodeord

Du er logget ind med et midlertidigt kodeord og skal derfor vælge et nyt kodeord.