Podcast: Fødegangen

Ansatte på Sjællands Universitetshospitals fødegang tager dig i denne podcastserie med til jordemoderbesøg og en fødsel. Du kan også komme med bag kulisserne på fødegangen eller lytte til afsnit om fødselsangst, kejsersnit, amning og partnerens rolle under fødslen.

Jordemoderbesøg uge 30

Hvad man kan bruge sin jordemoder til i jordemoderkonsultationen, og hvilke undersøgelser bliver der foretaget? Anne skal have sit andet barn og er gravid i uge 30. Hun er ekstra opmærksom på livet i maven, fordi hun tidligere har haft en spontan abort. I dag skal hun til et rutinemæssigt besøg hos sin jordemoder.

Jordemoderbesøg - uge 30. Lyt til afsnit 1 i podcastserien Fødegangen, som er udgivet af Sjællands Universitetshospital.

Bag kulisserne på Fødegangen

To jordemødre og en fødselslæge fortæller om samarbejdet på fødegangen. Kom med til en morgenkonference, hvor personalet gennemgår døgnets fødende kvinder.

Bag kulisserne på Fødegangen. Lyt til afsnit 2 i podcastserien Fødegangen, som er udgivet af Sjællands Universitetshospital.

Fødsel

Helle og Mikkel skal have deres første fælles barn sammen. De møder op på fødegangen med en forventning om, at det går hurtigt, men fødslen udvikler sig i en anden retning end forventet. Kom med til fødslen og hør Helle, Mikkel og de to jordemødre Rikke Søborg Hansen og Nanna Kure fortælle undervejs frem mod et dejligt resultat.

Fødsel. Lyt til afsnit 3 i podcastserien Fødegangen, som er udgivet af Sjællands Universitetshospital.

Kejsersnit

I dette afsnit fortæller læge Morten Lebech om kejsersnit, og vi følger Eirild og Dennis, der møder ind på hospitalet for at få deres andet barn ved et planlagt kejsersnit.

 

Kejsersnit. Lyt til afsnit 4 i podcastserien Fødegangen, som er udgivet af Sjællands Universitetshospital.

Amning

I den første spæde tid kæmper mange mødre med at få amningen i gang. I dette afsnit deler jordemoder og ammevejleder, Janne Larsen, ud af sin viden: Hvordan kommer man bedst i gang? Hvad skal man lægge mærke til ved babyen og brysterne? Og hvad nu, hvis amningen ikke går som forventet, eller du føler dig flov ved at amme offentligt?

Amning. Lyt til afsnit 5 i podcastserien Fødegangen, som er udgivet af Sjællands Universitetshospital.

Partnerens rolle

Partneren kan spille en vigtig rolle både i fødselsforberedelsen og under fødslen. Her fortæller Mikkel og Helle om, hvordan de oplever og definerer partnerens rolle, mens to jordemødre og en fødselslæge taler om partnerens vigtige rolle set fra en professionel vinkel.

Partnerens rolle. Lyt til afsnit 6 i podcastserien Fødegangen, som er udgivet af Sjællands Universitetshospital.

Fødselsangst

Engang var tanken om at føde så skræmmende og ulækker for Stine, at hun helt havde afskrevet at blive mor. Når hun så en gravid tænkte hun: “Stakkels dig!”. Men så blev hun selv gravid. Igennem samtaler og grundig forberedelse med jordemoder Nina Brændgaard, fik hun mod på at føde selv. Hør hendes fortælling her, og Nina Brændgaard fortælle om angsten for at føde, og hvordan man bedst kan forberede sig mentalt.

Fødselsangst. Lyt til afsnit 7 i podcastserien Fødegangen, som er udgivet af Sjællands Universitetshospital.

Fødegangen på Sjællands Universitetshospital

Podcasten er produceret for Fødegangen på Sjællands Universitetshospital af Science Report. Musik af Morten Gorm, tilrettelæggelse og redigering af Stine Ellerbæk.

Log ind for at gemme artikler

Du skal logge ind eller oprette en profil for at kunne gemme artikler.

Log ind

Log ind med din profil for at se gemte artikler, ansøge om babypakker og bruge Huskelisten.

Glemt password?

Angiv din e-mail adresse for at få tilsendt et nyt password.

Vælg nyt kodeord

Du er logget ind med et midlertidigt kodeord og skal derfor vælge et nyt kodeord.