Hvorfor er det godt at balancere dit barn på underbenene?

Når barnet ligger på dine underben, bliver vestibulærsansen aktiviteret, ved at barnets hoved bevæges i forskellige retninger – for eksempel op og ned eller fra side til side, når du bevæger dine ben. Derudover er den en maveliggende øvelse, som træner barnets muskler i ryggen og nakken, og derved stimuleres den kinæstetiske sans også.

Sådan laver du balance på underben med dit barn

  • Sæt dig på gulvet med samlede ben og bøj benene.
  • Læg dit barn på dine skinneben og rul om på ryggen, så barnet ligger på dine bøjede skinneben. Hav fat om barnet, når du ruller tilbage.
  • Når barnet ligger der, kan du prøve at vippe op og ned med underbenene.
  • Herefter kan du også trille lidt fra side til side.

Fortsæt så længe barnet synes, det er sjovt. Når det er tid til at stoppe, kan du gribe fat om barnet og løfte det ned fra dine ben, så barnet kommer ned på din mave at ligge.

Har du endnu ikke set kapitel 1?

Hvis du endnu ikke har set det første kapitel i dette forløb, vil vi anbefale, at du gør det, da Anna her fortæller mere om de tre grundmotoriske sanser, og hvorfor det er vigtigt at stimulere dem dagligt.

Mod på mere motorik?

Motorik og leg 7-12 måneder finder du her – ved at oprette en profil og tilmelde dig forløbet, sender vi dig første kapitel, så snart dit barn har den rette alder.

Om Anna

Anna Raith Louring er uddannet psykomotorisk terapeut med speciale i graviditet og børn. Til dagligt er hun indehaver af Flow of Life, hvor hun blandt andet underviser mødregrupper i motorisk leg og rytmik.

I videoen får Anna hjælp af Lily på 4 måneder, som sammen med sin mor Caroline viser øvelsen.