Hverdagsløft på nye måder

Se med i videoen herover og bliv inspireret til, hvordan du i dagligdagen kan løfte dit barn på måder, som styrker dit barns motoriske udvikling.

I videoen får Anna hjælp af Lily på 4 måneder, som sammen med sin mor Caroline viser øvelserne.

Løft 1: Barnet ligger på maven og skal op

  • Stå foran barnets hoved.
  • Tag godt fat omkring dit barns hofter og løft op, så barnet hænger på hovedet.
  • Læg dit barn på ryggen over din skulder, og hold en hånd under hoved og nakke som støtte.
  • Sæt dit barn op, mens du tager det ned i din favn.

Denne måde at løfte barnet op på, stimulerer vestibulærsansen, som blandt andet giver barnet en bedre balance.

Løft 2: Barnet skal ned at ligge

Når du skal lægge dit barn fra dig på puslebord, legetæppe eller gulv, så læg det gerne på maven fremfor altid blot at lægge det på ryggen. At ligge på maven er med til at styrke dit barns muskler i nakken, så den på sigt bliver stærk nok til, at barnet selv kan holde sit hoved.

Løft 3: Barnet skal op fra for eksempel puslebordet

I stedet for at løfte dit barn lige op, så prøv i stedet at trille barnet om på den ene side og løft det sidelæns op. Det styrker musklerne i barnets hals, ned langs siden og i ryggen. Husk at skifte side, så barnet får styrket både højre og venstre side.

Har du endnu ikke set kapitel 1?

Hvis du endnu ikke har set det første kapitel i dette forløb, vil vi anbefale, at du gør det, da Anna her fortæller mere om de tre grundmotoriske sanser, og hvorfor det er vigtigt at stimulere dem dagligt.

Om Anna

Anna Raith Louring er uddannet psykomotorisk terapeut med speciale i graviditet og børn. Til dagligt er hun indehaver af Flow of Life, hvor hun blandt andet underviser mødregrupper i motorisk leg og rytmik.