Hvorfor er en svingtur i et tæppe godt for barnet?

Svingtur i tæppe er en god leg til at stimulere dit barns vestibulærsans, da hovedet bevæger sig i mange forskellige retninger, når det svinges rundt i tæppet. Derudover stimulerer legen også dit barns taktile sans, da tæppet slutter sig om barnets krop og dermed kan være med til at øge dit barns fornemmelse af, hvor dens krop går til.

Du kan variere legen, så den passer til dit barns energi og humør netop i dag. Giver du barnet en stille og rolig tur, kan legen have en beroligende effekt. Laver du derimod nogle hurtigere sving og snurreture, vil legen være opkvikkende på dit barn.

  • Læg dit barn midt på et tæppe, lagen eller dynebetræk.
  • Saml to hjørner i hver hånd, og sørg for at have et godt greb om tæppet.
  • Løft lige så stille op og start med at svinge dit barn stille og rolig frem og tilbage mellem dine ben.
  • Derefter kan du svinge fra side til side.
  • Er dit barn tryg ved det, kan du slutte af med at krydse dine arme, så tæppet drejer rundt.

Husk at stoppe og kigge til dit barn flere gange i løbet af svingturen, så du sikrer dig, at barnet synes, at legen er sjov. Når du får øjenkontakt med barnet i tæppet, styrker det også tilknytningen mellem dig og dit barn.

Mærk også efter, hvor vild du kan lave turen. Nogle børn kan godt lide at svinge hurtigt, mens andre foretrækker en stille tur.

Har du endnu ikke set kapitel 1?

Hvis du endnu ikke har set det første kapitel i dette forløb, vil vi anbefale, at du gør det, da Anna her fortæller mere om de tre grundmotoriske sanser, og hvorfor det er vigtigt at stimulere dem dagligt.

Om Anna

Anna Raith Louring er uddannet psykomotorisk terapeut med speciale i graviditet og børn. Til dagligt er hun indehaver af Flow of Life, hvor hun blandt andet underviser mødregrupper i motorisk leg og rytmik.

I videoen får Anna hjælp af Lily på 4 måneder, som sammen med sin mor Caroline viser øvelsen.