Introduktion - hvorfor er motorik godt?

Motorik er godt, fordi det styrker dit barns:

  • Motoriske udvikling: Dit barn opnår færdigheder, der er nyttige, når det skal lære at krybe, kravle, stå og senere gå.
    Indlæringsevne: Dit barn får nemmere ved at lære nyt, for eksempel når det starter i skole.
    Sociale kompetencer: Dit barn får mod på at bruge sin krop og indgå i sociale relationer.

De grundmotoriske sanser

Der er tre grundmotoriske sanser, som er gode at få sat i spil i mange forskellige sammenhænge i løbet af jeres hverdag.

Det drejer sig om den vestibulære sans, som nogle også kalder labyrintsansen. Den er vigtig i forhold til dit barns balanceevne. Den taktile sans har betydning for at føle og mærke sin krop. Den registrerer berøring og er dermed med til at øge dit barns kropsbevidsthed. Og endelig den kinæstetiske sans, som har betydning for dit barns muskler og led.

Et godt råd, inden du går i gang

Husk, at det skal være sjovt at lege motorik. Vælg derfor et tidspunkt, hvor dit barn ikke er sultent eller træt. Viser det sig undervejs, at dit barn ikke er i humør til det, så stop og prøv igen på et senere tidspunkt.

Dagens øvelse: Tril med baby

At trille med dit barn er en god måde at stimulere dit barns vestibulærsans, som har en indflydelse på dit barns balanceevne. I videoen får Anna hjælp af Nora på 8 måneder, som sammen med sin mor Irene viser øvelsen.

Sådan triller du med dit barn:

  • Placér barnet på dine underarme og hold fast under bækkenet og brystet.
  • Løft dine arme op mod dine ører, så barnet drejer en halv omgang.
  • Rul ned igen.
  • Fortsæt så længe barnet har lyst, og dine kræfter rækker.

Om Anna

Anna Raith Louring er uddannet psykomotorisk terapeut med speciale i graviditet og børn. Til dagligt er hun indehaver af Flow of Life, hvor hun blandt andet underviser mødregrupper i motorisk leg og rytmik.