Hvorfor er det godt at lave kolbøtter?

At lave kolbøtter med dit barn stimulerer barnets vestibulære sans, som er den sans, der har indflydelse på balanceevnen. Man påvirker den ved at få vendt barnets hoved i forskellige retninger – op, ned, til siden og rundt. Kolbøtter er en sjov måde at gøre det på.

Sådan laver du en kolbøtte med barnet på dine skinneben:

  • Sæt dig på gulvet og placér dit barn på ryggen ovenpå dine skinneben. Barnets hoved skal vende op mod din mave.
  • Bøj dine ben, og læg dine arme ind over barnet, som en slags sikkerhedssele.
  • Tag godt fat omkring barnets hofter og bækken.
  • Rul så tilbage og vip benene op, samtidig med at du vender barnet rundt i en kolbøtte, så det lander på benene over dit hoved.
  • Er barnet med på det, kan du lave en kolbøtte tilbage til dine skinneben ved at gøre det hele i omvendt rækkefølge.
  • Få øjenkontakt med dit barn, så du kan se, om dit barn synes, det er sjovt.

Links til andre kolbøtter

Fungerede denne kolbøtte ikke så godt for dig og dit barn, så er der to andre kolbøtter i dette forløb, som du kan prøve i stedet. Måske har du allerede set den ene i kapitel 2, som er en kolbøtte fra siddende position. Den anden kolbøtte vises i næste kapitel og er en stående kolbøtte – gå til den ved at klikke på ‘næste kapitel’ nederst på siden her.

Har du endnu ikke set kapitel 1?

Hvis du endnu ikke har set det første kapitel i dette forløb, vil vi anbefale, at du gør det, da Anna her fortæller mere om de tre grundmotoriske sanser, og hvorfor det er vigtigt at stimulere dem dagligt.

Om Anna

Anna Raith Louring er uddannet psykomotorisk terapeut med speciale i graviditet og børn. Til dagligt er hun indehaver af Flow of Life, hvor hun blandt andet underviser mødregrupper i motorisk leg og rytmik.

I videoen får Anna hjælp af Nora på 8 måneder, som sammen med sin mor Irene viser øvelsen.