Hvorfor er det godt at sparke til en bold?

Når du lærer dit barn at sparke til en bold, stimulerer det dit barns balance, da barnet skal stå på ét ben og samtidig sparke med det andet ben. Derudover styrkes barnets øje-fod koordination, når dit barn skal ramme bolden. Og barnet får en fornemmelse af, hvor hårdt det skal sparke, for at bolden kommer hen til dig.

Jo mindre bolden er, des sværere er det for barnet. På den måde kan du tilpasse legen til dit barns alder. Det kan også være sværere for barnet at ramme en bold i bevægelse frem for en bold, der ligger stille.

Når I er færdige med at sparke, kan I også prøve at kaste og gribe bolden.

I videoen får Anna hjælp af Rita på 2 år, som viser øvelsen sammen med sin moster Sally.

Har du endnu ikke set kapitel 1?

Hvis du endnu ikke har set det første kapitel i dette forløb, vil vi anbefale, at du gør det, da Anna her fortæller mere om de tre grundmotoriske sanser, og hvorfor det er vigtigt at stimulere dem dagligt.

Mod på mere motorik?

Hvis du endnu ikke har set de tre foregående Motorik og leg-forløb, kan du gå på jagt i dem efter inspiration til andre sjove lege med dit barn.

Find alle videoer med Motorik og leg på siden med videoforløb.

Om Anna

Anna Raith Louring er uddannet psykomotorisk terapeut med speciale i graviditet og børn. Til dagligt er hun indehaver af Flow of Life, hvor hun blandt andet underviser mødregrupper i motorisk leg og rytmik.