Hør andre forældre fortælle om opstarten i dagtilbud

Alle de andre forældre i dagtilbuddet har været igennem den samme opstartsperiode.
Her får du indblik i, hvordan det er gået for andre, og du får et par gode råd med på vejen, forælder til forælder.

Kirstine: En tryg og god indkøring i vuggestuen

Kirstines søn blev kørt ind på cirka tre uger. Det gjorde processen tryg og god, at der var én pædagog, der altid tog imod ham morgenen, og som var hans primære kontakt.

Mit bedste råd til en god indkøring er at tage det i et roligt tempo og køre barnet ind, inden du selv skal starte på arbejdet”.

Her fortæller Kirstine om, hvordan indkøringen så ud dag for dag, da hendes søn startede i vuggestue.

Laura: Min søn var i gode hænder, selvom han var ked af det

For Lauras søn var de første to uger i vuggestuen nye og spændende, og indkøringen var nem, men efter det blev det lidt sværere, da sønnen blev ked af det ved aflevering.

Hvis man har en god mavefornemmelse med de voksne, man afleverer til, så tager man det meget mere roligt, at ens barn er ked af det. Jeg vidste jo, at han var i gode hænder, og at de skulle lave alle mulige sjove ting, som jeg ikke kunne give ham på samme måde.”

Her fortæller Laura, hvordan hun oplevede sin søns opstart i vuggestuen.

Mads: Sæt god tid af til indkøringen

Mads’ søn var meget træt i den første tid, fordi han virkelig fik en på opleveren hver dag. Mads’ bedste råd til andre forældre i indkøringsfasen er selv at sætte tid af og have overskuddet til at være til stede og være nysgerrig og spørge ind til, hvad barnet har oplevet i institutionen.

I starten prøvede vi en masse strategier af, når vi afleverede. Skulle man gøre det lidt kort? Blive der noget tid? Skulle man stå på sidelinjen eller være en aktiv del af legen? Vi prøvede så mange ting af; også på pædagogernes forskellige anbefalinger.”

Her fortæller Mads om indkøringen i vuggestuen.

Natalie: Det føltes som et kontroltab

For Natalie var det lidt af et kontroltab, at det var datterens far, der stod mest for indkøringen, og hun blev nødt til at ’give slip’ på sin datter på et tidligere stadie, end hvis hun selv havde stået for indkøringen.

”Selvom jeg havde tiltro til ham og pædagogen, kunne jeg ikke lade være med at stille en masse spørgsmål. Det var svært ikke at vide alting.”

Her fortæller Natalie om det første møde med sin datters vuggestue, og hvordan hun oplevede et stort kontroltab.

Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) for Børne- og Undervisningsministeriet

Børne- og Undervisningsministeriet
Børne- og Undervisningsministeriets arbejdsområder inkluderer blandt andet dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser. Ministeriet regulerer rammerne for dagtilbud (vuggestuer, dagplejen, børnehaver og aldersintegrerede institutioner) og private pasningsordninger efter dagtilbudsloven.

Danmarks Evalueringsinstitut (EVA)
EVA er en uafhængig statslig organisation, der gennem evalueringer, analyser og redskaber bidrager til at udvikle kvaliteten i dagtilbud og uddannelser.

 

Log ind for at gemme artikler

Du skal logge ind eller oprette en profil for at kunne gemme artikler.

Log ind

Log ind med din profil for at se gemte artikler, ansøge om babypakker og bruge Huskelisten.

Glemt password?

Angiv din e-mail adresse for at få tilsendt et nyt password.

Vælg nyt kodeord

Du er logget ind med et midlertidigt kodeord og skal derfor vælge et nyt kodeord.