Massage af armene

I dette kapitel er vi nået til barnets arme. I videoen viser Ellen kun, hvordan man masserer den ene arm, du skal naturligvis gøre nøjagtig det samme på modsatte arm, inden du til slut lukker massagen. Det er en god idé både at massere højre og venstre side, så opnår du den bedste symmetri i barnets krop.

Til massagen skal du bruge en olie. Det kan være en mandel- eller en avocadoolie, men du kan også sagtens bruge olivenolie.

5 gode råd, når du giver dit barn massage

  1. Inden du går i gang med at massere og i løbet af massagen, så fortæl altid dit barn, hvad du gør – inden du gør det. På den måde bliver du tydelig og forudsigelig, og det bliver en tryg oplevelse for dit barn.
  2. Når du masserer, så hav altid mindst én hånd på barnet. Det skaber en tryghed, så barnet kan nyde massagen.
  3. Vær hele tiden opmærksom på, om dit barn nyder massagen. I starten vil dit barn ikke kunne holde til mere et par minutter, men efterhånden som dit barn bliver fortrolig med massagen, kan du bygge mere og mere på.
  4. Vælg et tidspunkt, hvor dit barn ikke er sultent. Barnet må dog gerne være træt. Massage er beroligende på mange børn, hvis de er urolige og trætte.
  5. Tag en dyb indånding og ret dine tanker og opmærksomhed mod barnet. Det er vigtigt, at du er mentalt til stede under massagen for at kunne være opmærksom på dit barns signaler.

Sådan masserer du armene – trin for trin

I videoen herover guider Ellen dig gennem disse trin:

  • Start med at åbne massagen sådan: Fortæl barnet, at det skal have massage og stryg derefter barnet fem gange fra hovedet og ned over kroppen. To af strøgene skal være ned over maven. Tre af strøgene skal være ned langs siden.
  • Tag lidt olie og varm det i dine hænder. Husk at lægge din underarm på barnets mave, mens du hælder olie i hånden. På den måde slipper du ikke din kontakt med barnet.
  • Fordel olien på barnets arm i bløde strøg fra barnets hånd og op.
  • Når olien er smurt ind i armen, laver du nogle forsigtige vrid på overarmen, hvor du vrider dine hænder hver sin vej. Når du har gjort det lidt tid, glider du forsigtigt ned til underarmen og gør det samme.
  • Herefter masserer du rundt på den ene side af barnets albue i blide cirkelbevægelser. Massere herefter den anden side, inden du går til undersiden og oversiden af albuen.
  • Lav et holdegreb øverst på barnets arm, hvor du har barnets arm mellem dine hænder. Mærk dit barns arm.
  • Herefter glider du ned til barnets hånd og hilser på barnets tommelfinger ved at trykke blidt fra neglen og ned mod hjertet. Dette gør du ved alle fingrene. Til slut stryger du op ad armen mod hjertet, inden du gentager det hele med tryk mellem barnets fingre.
  • Nu stryger du fra oversiden af hånden og ned langs armen.
  • Bevæg dig i cirklende bevægelser rundt på oversiden og undersiden af barnets hånd.
  • Væk barnets hånd med strøg i barnets håndflade og lav herefter små tryk i håndfladen.
  • Hold den ene hånd ved barnets skulder og den anden hånd ved barnets hånd, og tryk forsigtig sammen.
  • Gentag det hele på den anden arm, inden du lukker massagen.