Hvorfor er det godt at lade barnet sanse og mærke?

Sanselege aktiverer dit barns taktile sans, der føler og registrerer de indtryk, kroppen får, såsom smerte, kulde, varme og berøring. Det er rigtig godt at give dit barn en masse forskellige sanseindtryk i løbet af dagen og lade det mærke forskellige teksturer og overflader. Det vil give barnet en fornemmelse af, hvordan forskellige ting mærkes.

Gå på jagt derhjemme i skuffer og skabe og brug, hvad du kan finde. Det kan være ukogt pasta, ris, bønner, kikærter, mel, sand, sukker, havregryn, cornflakes, isterninger, skuresvampe og så videre. Ting, som det kan være spændende for dit barn at mærke og røre ved. Vær selvfølgelig opmærksom på, at barnet ikke putter ting i munden eller sluger ting, som vil kunne sætte sig fast i barnets hals, eller som kan være giftigt for barnet.

Du kan også gemme små stykker legetøj i skålene og få dit barn til at finde det. Eller du kan lade barnet mærke forskellen på en tør og en våd klud.

For de større børn kan du fylde ting i en stofpose og lade barnet føle sig frem og gætte på, hvad der er i posen.

Har du set kapitel 1?

Hvis du endnu ikke har set det første kapitel i dette forløb, vil vi anbefale, at du gør det, da Anna her fortæller mere om de tre grundmotoriske sanser, og hvorfor det er vigtigt at stimulere dem dagligt.

Om Anna

Anna Raith Louring er uddannet psykomotorisk terapeut med speciale i graviditet og børn. Til dagligt er hun indehaver af Flow of Life, hvor hun blandt andet underviser mødregrupper i motorisk leg og rytmik.

I videoen får Anna hjælp af Layla på 15 måneder, som sammen viser øvelsen.