Hvor meget skal dit barn sove?

Er du træt af at være træt, fordi dit barn har mange opvågninger om natten og kun sover sporadisk om dagen? Du er ikke den eneste. Det er nemlig helt normalt. Her kan du få viden om dit barns søvnbehov og -mønstre.

Børn har brug for meget søvn

Små børn har brug for meget søvn. Jo yngre et barn er, jo mere søvn har hjernen brug for, så det kan vokse, udvikle sig og bearbejde de mange sanseindtryk, dagen byder på. Små børn sover derfor meget, men ofte i kort tid ad gangen.

Drømmestadiet er skrøbeligt, men vigtigt

Det skyldes, at små børns søvncyklus er kortere sammenlignet med voksne. En større del af et spædbarns søvn foregår desuden i et drømmestadie, også kaldet REM-søvn (rapid eye movement, som betyder hurtige øjenbevægelser). Denne søvn er lettere og afbrydes hurtigere.

Det kan være udfordrende for dig som forælder, men drømmestadiet er vigtigt for udviklingen af dit spædbarns hjerne. Under REM-søvnen er musklerne afslappede, men hjernen kører på højtryk og bearbejder følelser og nye indtryk. REM-søvnen spiller derfor en vigtig rolle for hjernens indlæring og hukommelse.

Husk, at alle børn er forskellige, også når det kommer til søvn. Derfor er det heller ikke sikkert, at dit barn sover, som det er beskrevet herunder.

Kilder:

Børns søvnbehov - inddelt i seks aldersgrupper

Mødrehjælpen

Mødrehjælpen er en socialhumanitær organisation, der rådgiver og støtter gravide og børnefamilier.

Mødrehjælpen består af både professionel rådgivning og en politisk fortalerindsats, som er organiseret i Fonden Mødrehjælpen, samt en frivillig indsats forankret i Mødrehjælpens lokalforeninger og butikker.

Log ind for at gemme artikler

Du skal logge ind eller oprette en profil for at kunne gemme artikler.

Log ind

Log ind med din profil for at se gemte artikler, ansøge om babypakker og bruge Huskelisten.

Glemt password?

Angiv din e-mail adresse for at få tilsendt et nyt password.

Vælg nyt kodeord

Du er logget ind med et midlertidigt kodeord og skal derfor vælge et nyt kodeord.