Råd, hvis du oplever ikke at have nok mælk

Amning handler i store træk om udbud og efterspørgsel. Den mængde mælk, barnet efterspørger, vil typisk også være den mængde mælk, dine krop producerer.

Føler du, at du har for lidt mælk, eller at dit barn bliver frustreret ved brystet? Prøv at rive et døgn ud af kalenderen, hvor du giver barnet fri adgang til brysterne og aflyser alle andre planer.

  • Brug døgnet i sengen hud mod hud med dit barn.
  • Læg telefonen væk og undgå forstyrrelser.
  • Læg barnet til så ofte som muligt.

Oftest vil mængden af mælk regulere sig i løbet af 24 timer. Det kan nogle gange tage længere tid, men stol på, at I kan få det godt i gang igen ved at gå i amme-hi.

Råd, hvis du oplever smerter

Oplever du vedvarende smerter ved amning, så hav fokus på, hvordan barnet ligger under amning, og hvordan det har fat i brystet.

  • Se på barnets sutteteknik.
  • Afprøv andre ammestillinger.

I starten er det normalt, at det gør ondt, når man lægger barnet til. Smerterne skal dog gerne gå væk i løbet af et halvt minut. Gør de ikke det, er det tegn på, at der er noget galt. Ofte vil kilden til problemet være barnets sutteteknik.

Kan du ikke selv komme tilbage på rette spor, så husk, at det er ingen skam at spørge om hjælp. Kontakt din sundhedsplejerske eller en ammevejleder. Mange kommuner tilbyder også åbne ammekonsultationer.

Overvejer du at supplere eller helt overgå til flaske?

Se vores læringsforløb Godt i gang med flaske, hvor Anna og Anne fra Jordemodertid rådgiver om, hvad du bør være opmærksom på, når du giver barnet flaske.